Шмигаль про вирішення демографічної кризи: «у кожній сім’ї має бути не менше трьох дітей»

Джерело: Денис Шмигаль в етері телемарафону

На думку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, нині у кожній українській сім’ї має бути не менше трьох дітей, оскільки через повномасштабне вторгнення РФ наразі демографічна ситуація в Україні складна.

На жаль, люди гинуть через повномасштабну війну. Ми втратили і тих людей, які покинули Україну з дітьми. Понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном. Задача – повернути ці сім’ї, повернути цих дітей, а також мотивувати українців народжувати якомога більше діточок, для того, щоби Україна процвітала у своєму мирному майбутньому після нашої перемоги, – пояснив своє бачення Шмигаль.

На переконання глави уряду, розв’язати демографічну кризу можна. Зокрема для цього у кожній українській родині має бути щонайменше троє дітей.

Загалом в кожній українській сім’ї має бути не менше трьох дітей для того, щоб Україна мала прекрасні майбутні перспективи, – зазначив він.

Водночас кошти для збільшення виплат за народження дитини планують залучати з-за кордону, оскільки кожна українська гривня нині “спрямовується на фінансування Сил оборони України”.

Раніше директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Елла Лібанова заявила, що Україні вдасться повернути не більше, ніж половину громадян, які виїхали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ. Понад 6 мільйонів українців стали вимушеними мігрантами через війну, що призвело до скорочення робочої сили на 22%.

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили оперативну інформацію станом на 23.30 16.05.2024 щодо російського вторгнення. Сили оборони продовжують виконувати завдання з відбиття широкомасштабної збройної агресії РФ. Наразі вздовж лінії фронту тривають бої.

Союзники по НАТО наближаються до погодження плану з відрядження військ в Україну для підготовки українських сил, перетинаючи ще одну з “червоних ліній” Путіна.

Пізно ввечері 16 травня російські війська атакували Харків безпілотниками. Згодом ворог здійснив ракетний обстріл міста.

Міністри фінансів країн “Великої семи”, котрі зустрінуться наступного тижня в Італії, підтримають план Європейського Союзу щодо використання доходів від заморожених російських активів для військової допомоги Україні, підтвердив 16 травня офіційний представник міністерства фінансів Італії.

Пізно ввечері 16 травня російські війська атакували Харків безпілотниками. Влада міста поінформувала містян про роботу ППО, закликавши перебувати в укриттях.