НАТО та Україна розпочинають масштабну перевірку оборонних закупівель

Джерело: пресслужба НАТО

Цього тижня у Люксембурзі відбудеться конференція, яка знаменує новий етап у партнерстві НАТО з Україною. Делегати сторін зустрінуться, аби обговорити модернізацію процесів оборонних закупівель в Україні, щоб зробити їх “швидшими, стійкішими та прозорішими”.

Конференцію відкриє Стейсі Каммінгс, генеральна директорка Агентства НАТО з підтримки та закупівель. Серед спікерів – заступник міністра оборони України Дмитро Клименков і Том Гофус, помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій.

Удосконалення оборонних закупівель залишається пріоритетом для України, і НАТО прагне допомогти процесу, щоб забезпечити його відповідність найкращим практикам Альянсу. НАТО продовжуватиме максимально підтримувати Україну на кожному етапі, — зазначили у повідомленні.

Огляд стратегічних оборонних закупівель між НАТО та Україною є частиною Комплексного пакету допомоги Альянсу – ініціативи, започаткованої у 2016 році для підтримки спроможності України зміцнювати власну безпеку та впроваджувати широкомасштабні реформи. Огляд, що підтримується Норвегією та проводиться на замовлення Міністерства оборони України, ведуть експерти з різних країн НАТО та України в тісній співпраці з агентством НАТО з закупівель.

Мета – допомогти Україні реформувати систему оборонних закупівель і увідповіднити з найкращими практиками та стандартами НАТО. Його рекомендації сприятимуть більшій підзвітності, прозорості та взаємодії, допомагаючи прокласти шлях для майбутнього членства України в Альянсі. Конференція стала початком першого етапу Огляду, який передбачає створення робочих груп для розробки набору політичних рекомендацій, які схвалять на Вашингтонському саміті в липні.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.