Збірна України здобула рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials

Джерело: Міністерство у справах ветеранів України

Українська національна збірна здобула рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024.

У Лас-Вегасі завершилися міжнародні спортивні змагання United States Air Force Trials 2024 серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців. Українська національна збірна виборола рекордні 76 медалей: 44 золотих, 20 срібних та 12 бронзових. Найбільше нагород наші воїни здобули у змаганнях з плавання та веслування.

Як зазначив в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, участь є важливою не лише як спортивна подія, а й як потужна ветеранська дипломатія та показник нашої національної стійкості.

“Це наш спосіб сказати світу, що український народ – сильний духом, незламний та готовий до нових перемог. Ми пишаємося кожним нашим ветераном, який продовжує боротьбу вже на спортивних аренах світу. Спортивна реабілітація – це один із пріоритетних напрямів, який буде і надалі розвивати Мінветеранів”, – наголосив Олександр Порхун.

Капітан Національної збірної України Юрій Гапончук зазначив, що для української команди змагальні дні були дуже насиченими та наповненими підтримкою ветеранів з інших країн.

“Змагання у Лас-Вегасі для мене особисто – це щось неймовірне та незабутнє! Кожен з учасників отримав великий досвід та впевненість. Ніхто не очікував, що ми виборемо настільки велику кількість медалей. Від усіх учасників збірної хочу подякувати тренерам, які зробили з нас команду. Спорт – це приклад для тих, хто зазнав поранення та не розуміє, як бути далі”, – наголосив Юрій Гапончук.

Нагадаємо, United States Air Force Trials 2024 тривали з 8 по 14 березня, де брали участь 30 українських ветеранів та військовослужбовців із пораненнями на запрошення Військово-повітряних сил США та організаційної підтримки Мінветеранів. Вони змагалися в 11 адаптивних видах спорту: плаванні; велоспорті; баскетболі на візках; волейболі сидячи; регбі на візках; стрільбі з лука; пауерліфтингу; бігу; штовханні ядра/метанні диску; веслуванні; кульовій стрільбі.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.