Виявили другу королівську відредаговану фотографію, яку зроблила Кейт Міддлтон, – Reuters

Джерело: Reuters

У вівторок, 19 березня, після аналізу зображення виявили другу королівську фотографію, яка була цифрово змінена у восьми місцях.

На знімку, опублікованому у квітні минулого року на честь 97-го дня народження покійної королеви Єлизавети, вона зображена в оточенні деяких своїх онуків і правнуків.

За словами Кенсінгтонського палацу, фото зробила принцеса Уельська Кейт Міддлтон у шотландській королівській резиденції Балморал минулого літа.

Раніше у вівторок Getty Images повідомила своїм клієнтам, що фотографія Балморал була “цифрово вдосконалена в джерелі”, не надавши додаткових подробиць.

Перевірка фотографії фоторедакторами видання Reuters виявила, що було вісім місць, де зображення було явно змінено шляхом цифрового клонування.

Фото: Reuters

Цифрове клонування передбачає копіювання пікселів для переміщення або маскування об’єктів або областей на фотографії.

Кенсінгтонський палац відмовився коментувати фото.

Довідково: Світлина Кейт, принцеси Уельської, разом із трьома дітьми, зроблений до Дня матері, демонструє низку аномалій, що вказують на редагування. У соцмережі знімок розкритикували за надмірну ретуш, що призвело до нової хвилі чуток про стан здоров’я принцеси.

Кейт підтвердила, що редагувала знімок та перепросила за непорозуміння. Вона виступила із заявою, взявши провину за зіпсований фотопортрет.

Я, як і багато фотографів-аматорів, інколи експериментую з редагуванням. Хотіла попросити вибачення за непорозуміння, причиною чого стала сімейна фотографія, якою ми поділилися вчора. Сподіваюся, в усіх, хто святкує, був щасливий День матері, – написала Кейт Міддлтон.

Рішення відкликати фотографію відновило спекуляції стосовно Кейт, котра публічно не з’являлася після того, як їй зробили операцію.

Деталі фотографії демонструють низку візуальних невідповідностей, що дозволяють припустити, що її відредаговано. У деяких ділянках зображення такі деталі, як рукав чи блискавка, не збігаються або мають штучний візерунок.

Інформаційні агентства, зокрема Reuters, AFP і Associated Press припустили, що це цифрова маніпуляція з боку джерела і відкликали фото зі своїх платформ.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Верховний суд Бразилії оголосив, що юристи платформи X не сплатили штрафи належному банку. Штрафи, які юристи X стверджують, що були сплачені, є єдиним невиконаним заходом для поновлення роботи компанії в Бразилії.

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.