У Кремлі поскаржились, що США та ЄС тиснуть на Китай щодо російських платежів

Джерело: Reuters

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що США та ЄС начебто “безпрецедентно” тиснуть на Китай, аби він став жорсткішим щодо Росії.

У такий спосіб Пєсков прокоментував відмову деяких китайських банків приймати платежі з Росії.

Ще у січні деякі бізнесмени з РФ повідомили про проблеми з розрахунками з банками КНР. США раніше попереджали банки Туреччини та Китаю про санкції за сприяння торгівлі з РФ.

Російська пропагандистська газета “Известия” з посиланням на свої джерела повідомила, що китайські банки Ping An Bank та Bank of Ningbo припинили опрацювання платіжок з РФ у китайській валюті.

У виданні також зазначили, що DBS Bank, Great Wall West China Bank та China Zheshang Bank ввели певні обмеження щодо банківських операцій з Росією.

За словами Пєскова, ситуація з банками Китаю викликала деякі проблеми, однак додав, що їх можна подолати.

“Звичайно, безпрецедентний тиск з боку США і Євросоюзу на КНР триває, зокрема у контексті відносин з нами. Це, звичайно, створює певні проблеми, але не може стати перешкодою для подальшого розвитку наших торговельно-економічних відносин”, – сказав Пєсков на щоденній селекторній нараді з журналістами.

  • Нафтопереробні підприємства Індії будуть отримувати більше нафти зі США після того, як через посилення санкцій проти РФ довелось шукати нові джерела постачання.
  • Сполучені Штати Америки та Туреччина узгодили нову схему дотримання вторинних санкцій, під які підпадають турецькі компанії, що співпрацюють з РФ.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.