Атака на ДніпроГЕС: зафіксовано два прямих попадання у гідроелектростанцію

Джерело: директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота для “Радіо Свобода

По ДніпроГЕС у Запорізькій області було два прямих влучання російських ракет.

За даними Ігоря Сироти, ворог вдарив у ГЕС-1 та ГЕС-2. Він додав, що у ГЕС-2 пошкодження серйозні і невідомо, чи вдасться її відновити.

“Є влучання в одну опору, розбиті підкранові балки”, – зауважив Сирота.

Він зауважив, що після атаки відновлювати доведеться машинний зал та електричне обладнання.

“Наслідки ми прорахуємо протягом дня і будемо розуміти, що відбулося. І чи зможе вона (ГЕС-2 – ред.) працювати. І чи зможе, то чи в обмеженому режимі, чи взагалі не зможе певний період ГЕС-2 працювати”, – наголосив директор “Укргідроенерго”.

Як відомо, вранці 22 березня під час масованого обстрілу України війська РФ атакували ракетами Дніпровську гідроелектростанцію у Запорізькій області – найбільшу ГЕС України.

  • Під ранок 22 березня російські окупаційні війська завдали масованого удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основна ціль ворога – об’єкти енергетичної інфраструктури країни.

Джерело: InformNapalm  InformNapalm продовжує проводити розслідування на основі даних, отриманих від хактивістів групи “Кібер Спротив”,…

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін прокоментував поточну ситуацію на фронті.

Продовольчий гігант Danone повідомив, що завершив продаж своїх активів та виходить з російського ринку, на який припадало близько 5% світових продажів компанії і де працював понад 30 років.

Президент Болгарії Румен Радев, відомий своїми негативними поглядами на Україну, висловив думку, що Києву перемогти Росію військовими засобами не вдасться.

Біля Вовчанська Харківської області прикордонники знищили російський пункт пілотування безпілотників.