У трьох населених пунктах Сумщини запроваджено примусову евакуацію дітей

Джерело: Мінреінтеграції

Через безпекову ситуацію у трьох населених пунктах Сумщини запроваджено примусову евакуацію дітей.

Відповідне рішення погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Дітей разом з їхніми батьками або іншими законними представниками буде евакуйовано до місць безпечного розміщення.

Загалом планується евакуювати 54 дитини з трьох населених пунктів Шосткинського району до різних областей, які висловили готовність їх прийняти.

Нагадаємо, що евакуація здійснюється безоплатно. За більш детальною інформацією ви можете звернутися на гарячу лінію Сумського обласного контактного центру:

  • (0542) 66-33-77 (безоплатно для жителів м. Суми та Сумського району);
  • 0-800-301-501 (безоплатно для жителів Сумської області).

Гаряча лінія працює щодня з 8:30 до 17:30.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

28 вересня ворожі війська обстріляли магазин у Покровському районі Донецької області, внаслідок чого загинули двоє людей, а один був поранений.

28 вересня Литва оголосила про надання нової партії військової допомоги Україні. Загальна сума допомоги Литви з початку вторгнення зросла до понад 683 мільйонів євро.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації.

26 вересня в Києві стартував літературний фестиваль “Книжкова країна”, який, на перший погляд, зосереджується переважно…