У Харкові зруйновано трансформаторні підстанції та ТЕЦ — Терехов

Джерело: телемарафон

Станом на сьогодні АТ “Харківобленерго” розпочали використовувати графіки аварійних відключень у зв’язку зі зруйнованими трансформаторними підстанціями та ТЕЦ у місті.

Точна дата повного відновлення електропостачання поки що невідома.

“Енергетики не можуть забезпечити стабільним електропостачанням усе місто. Зараз заживлено близько 40% будинків. Дуже серйозні руйнації – зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Точної дати повного відновлення ніхто сказати не може. Але будемо працювати разом з урядом, щоб якнайшвидше забезпечити електроенергією все місто”, – сказав міський голова Ігор Терехов.

Глава Харківської ОВА Олег Синєгубов додав, що АТ “Харківобленерго” активно працює над коригуванням графіків аварійних відключень, враховуючи складну ситуацію в електричних мережах області.

Він також наголосив на тому, що пріоритетом є повне відновлення критично важливих об’єктів інфраструктури, що забезпечить повноцінне функціонування міста і області.

Довідка. 22 березня російські загарбники здійснили атаку на Харків та область за допомогою ракет систем С-300 та “Іскандер-М”. Внаслідок цього нападу місто залишилося без електропостачання.

На 23 березня лише 35% житлових будинків у місті були підключені до електромережі. Нині в Харкові відключено вуличне освітлення, а електротранспорт не працює через недостатні потужності. Крім того, аварійні відключення світла застосовували у Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській та Харківській областях. Проте потреби у відключеннях по всій країні не було.

У Харкові станом на 24 березні внаслідок значних пошкоджень енергетичної інфраструктури немає можливості відновити електропостачання для всіх абонентів одночасно. У місті залишаються без світла близько 200 тисяч абонентів. Енергетики продовжують працювати цілодобово над усуненням наслідків обстрілів.

Біля Вовчанська Харківської області прикордонники знищили російський пункт пілотування безпілотників.

В Україні триває 817-та доба повномасштабної війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 493 тисячі осіб.

У Національній гвардії показали, як вибивають росіян із лісосмуг у Харківській області.

Російські військові блогери, здається, експериментують із різними способами висловлення критичних думок про Міністерство оборони (МО) Росії після нещодавнього призначення міністра оборони Росії Андрія Бєлоусова.

Російські війська нещодавно підтвердили просування в межах Вовчанська (на північний схід від міста Харків) і продовжили наступальні операції в цьому районі.