Франція підвищує рівень терористичної загрози у зв’язку з терактом в Москві

Джерело: Sky News

Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь оголосив, що після сьогоднішньої зустрічі в Єлисейському палаці в Париж Франція підвищує рівень терористичної загрози у зв’язку з стріляниною в підмосковному концертному залі “Крокус Сіті Хол”.

“Після нападу в Москві сьогодні ввечері в Єлисейському палаці президент скликав раду з оборони та безпеки. Враховуючи заяви щодо атаки “Ісламської держави” та загрози, з якою стикається наша країна, ми вирішили підвищити наш рівень терористичної загрози до найвищого можливого — терористична атака”, – зазначив Атталь.

Нагадаємо, що терористична організація “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за стрілянину в московському ТЦ Crocus City Hall. Цю інформацію підтвердили у США.

Що трапилось?

Увечері 22 березня, в Підмосков’ї озброєні люди влаштували стрілянину в ТЦ Crocus City Hall.

В цей час там розпочинався концерт гурту “Пікнік”. За словами очевидця, невідомі влаштували стрілянину у холі та у самій залі перед початком концерту. Нападники також застосували вибухівку, спричинивши масову пожежу. Пізніше росЗМІ повідомили про другий вибух в ТЦ Crocus City Hall.

За даними росЗМІ, спецслужби РФ підтвердили, що США попередили їх про теракт.

Згодом ФСБ РФ повідомило про затримання у Брянській області 11 осіб, з яких 4 – ті, хто 22 березня вчинив стрілянину у ТЦ Crocus City Hall у Підмосков’ї. Затримані нібито тікали у бік українського кордону.

Кількість загиблих внаслідок теракту зросла до 137 людей.

20 травня відзначається Всесвітній день метролога, Всесвітній день травматолога, Європейський день моря та Всесвітній день бджіл. За церковним календарем вшановують пам’ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія.

За даними синоптиків, у понеділок, 20 травня, в низці областей України збережеться суха та тепла погода.

У Центрі національного спротиву повідомили, що ворог посилює заходи з поширення дезінформації серед місцевого населення на тимчасово окупованих територіях. 

Станом на 22:30 19 травня ситуація на фронті залишається напруженою, однак контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання росіянами планів наступу.

19 травня Німеччина та Франція спільно висловили “глибоке занепокоєння” через ситуацію, що склалася в Грузії на тлі прийняття закону про “іноагентів”.