В Одесі внаслідок атаки РФ повернулися до екстрених відключень світла

Джерело: “Укренерго” та ДТЕК.

Уночі 25 березня об’єкти енергетичної інфраструктури на півдні України були атаковані російськими військами. Внаслідок цього в Одесі та області діють екстрені відключення світла.

Під час нічних атак дві підстанції на півдні були атаковані російськими дронами. До відключень такого формату повернулися, аби захистити справне обладнання від навантаження, яке може призвести до подальших технічних пошкоджень.

В Одесі енергетикам вдалося відновити електропостачання для об’єктів критичної інфраструктури. Однак ситуація залишається складною.

Сьогодні в Одесі не буде працювати електротранспорт, а також обмежено споживання в промисловості.

В селі Музиківка Херсонської області на російській міні підірвався 11-річний хлопчик. 

За 10 кілометрів від лінії фронту кінологи поліції розшукали 82-річну жінку, яка заблукала.

З початку 2024 року фахівцями Міністерства оборони України кодифіковано і допущено до експлуатації у Силах оборони України 9 наземних роботизованих комплексів українського виробництва.

На Херсонщині внаслідок російського обстрілу газорозподільчої станції у Станіславській громаді без газу залишились більш ніж дві тисячі споживачів.

За результатами зустрічі заступниці міністра енергетики України Світлани Гринчук з делегацією Норвезького агентства з радіаційної та ядерної безпеки (DSA) стало відомо, що Україна та Норвегія поглиблюватимуть співпрацю у сфері ядерної та енергетичної безпеки.