Сили оборони атакували корабель «Костянтин Ольшанський» ракетою «Нептун» – ВМС ЗСУ

Джерело: речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері телеканалу FREEДOM та у коментарі LIGA.net

Сили оборони України завдали ракетного удару по кораблю “Костянтин Ольшанський” – великому десантному кораблю, який РФ вкрала в України у 2014 році після окупації Криму. Удару було завдано українською протикорабельною ракетою “Нептун”.

Плетенчук зауважив, що після окупації окупанти 9 років тривали корабель у бухті: там вони його розбирали на запчастини та грабували.

“На 10-й рік війни вороги зрозуміли, що у них закінчуються великі десантні кораблі, тому впродовж року його відновили”, – зазначив Плетенчук.

Він додав, що ступінь пошкоджень ураженого корабля зараз встановлюють. Водночас запевнив речник, ВДК точно був уражений і зараз не є боєздатним.

“Корабель цей повинен був використовуватися Україною. Тому було прийняте рішення про ураження цієї одиниці нашим “Нептуном”, – заявив він.

У коментарі LIGA.net Плетенчук додав, що корабель “Костянтин Ольшанський” атакували 24 березня, того ж дня, коли було уражено інші ворожі кораблі – “Азов”, “Ямал”та”Іван Хурс”.

У Центрі національного спротиву повідомили, що ворог посилює заходи з поширення дезінформації серед місцевого населення на тимчасово окупованих територіях. 

Станом на 22:30 19 травня ситуація на фронті залишається напруженою, однак контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання росіянами планів наступу.

19 травня Німеччина та Франція спільно висловили “глибоке занепокоєння” через ситуацію, що склалася в Грузії на тлі прийняття закону про “іноагентів”.

Минулої ночі Сили оборони, ймовірно, атакували безпілотниками військове летовище в Краснодарському краї РФ, поінформували джерела.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава відкрита для розміщення ядерної зброї, однак, зауважив, що рішень ще немає.