Вважають російською стравою: Клопотенку відмовили у відкритті ресторану у Японії через борщ

Джерело: Євген Клопотенко

Українську кулінару Євгену Клопотенку відмовили у відкритті закладу української кухні у Японії. Причина – наявність у меню борщу, який японці вважають російською стравою.

У своєму Instagram-акаунті Клопотенко повідомив, що мав намір відкрити у Японії заклад з українськими стравами. Однак йому відмовили на етапі перемовин.

“У Японії дуже поширена думка, що борщ – це російська страва. Тому погане ставлення до Росії не формує у японців хорошого враження по борщ. Інші пункти меню незнайомі японцям”, – мовиться у відповіді, надісланій кулінару.

Клопотенко, своєю чергою, зауважив, що це – чудовий приклад глибини російської пропаганди.

“Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди”, – наголосив він.

На думку Клопотенка, ця ситуація свідчить про те, що Україні потрібно працювати ще більше, аби популяризувати українську думку та кухню у світі.

“Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує”, – резюмував він.

  • У київському барі “Офензива” в меню пропонують страви з такими назвами як сендвіч “Навального”, сет “Крокус” та інші, проте росіяни так обурились оригінальними назвами, що знизили рейтинг закладу, задудосили меню, погрожують та пишуть негативні коментарі.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.