З Google Play видалили додаток російської платіжної системи «Мир»

Джерело: Moscow Times

Мобільний додаток Mir Pay, який належить російській платіжній системі “Мир”, більше не доступний у магазині програм для пристроїв з операційною системою Android Google Play. Крім того, також зникли з Google Play сервіси “СБПей” та “Привіт!”.

Проте у національній системі платіжних карток РФ заявили, що ці програми все ще доступні для користувачів в інших магазинах програм, таких як RuStore (VK) та AppGallery (Huawei), і можуть бути встановлені на смартфони з операційною системою Android.

Користувачі, які вже встановили ці додатки на свої смартфони, можуть продовжувати користуватися ними. Заявлено також, що інформація про акції програми лояльності НСПК та доступ до особистого кабінету користувача будуть доступні через браузери у мобільній версії вебсайту.

Mir Pay використовується у Росії для безготівкових платежів за допомогою телефона. Додаток дозволяє здійснювати платежі в будь-якому терміналі, де приймаються безконтактні картки “Мир”, а також в онлайн-магазинах за допомогою кнопки “Оплатити Mir Pay”. Своєю чергою, сервіс “СБПей” дозволяє здійснювати платежі за NFC-табличкою та QR-кодом.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.