Зеленський заявив, що Росія готує новий масштабний наступ у травні-червні

Джерело: CBS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська армія готується до нового наступу, який може розпочати вже в травні-червні 2024 року.

Глава держави розповів, що українським військовим вдалося стримати наступальні операції ворога. Утім, він визнав, що “вторгнення російських військ і їхні, здавалося б, нескінченні запаси ракет і снарядів знищили деякі села”.

“У нас не було снарядів, артилерійських снарядів, багатьох різних речей”, – сказав Зеленський, додавши, що хоча його військам вдалося переважно тримати росіян на відстані, вони не готові захищатися від іншого великого наступу, який очікується в найближчі місяці.

За словами президента, новий наступ може розпочатися приблизно в кінці травня або в червні.

На тлі цього Зеленський закликав США надати Україні допомогу. Зокрема він зазначив, що найбільше Україна потребує американських систем протиракетної оборони Patriot і артилерії.

У мережі поширився інтернет-тренд щодо приручення домашніх тварин — до нього долучилися й українські військові. Наприклад, користувачка @wikentiyax розповіла про долю кота, якого назвали Паладін.

Станом на 20 травня Сили оборони України контролюють Вовчанськ (Харківська область) приблизно на 60%. Водночас російські військові не припиняють штурмувати місто, зазначив заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха.

Джерело: InformNapalm  InformNapalm продовжує проводити розслідування на основі даних, отриманих від хактивістів групи “Кібер Спротив”,…

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін прокоментував поточну ситуацію на фронті.

Продовольчий гігант Danone повідомив, що завершив продаж своїх активів та виходить з російського ринку, на який припадало близько 5% світових продажів компанії і де працював понад 30 років.