У Міненерго розповіли про наслідки масованої атаки РФ на енергооб’єкти України

Джерело: Міненерго

У Міністерстві енергетики розповіли про наслідки сьогоднішньої ракетно-дронової атаки росіян по енергетичній системі України.

Відтак, російські окупанти атакували дронами та ракетами енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Івано-Франківській областях.

На Дніпропетровщині обстріляні об’єкти теплової генерації. Також ворог завдав удару по енергетичному об’єкту в Івано-Франківській області – є пошкодження обладнання.

Внаслідок ударів по об’єктах генерації у Дніпропетровькій, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання.

Знеструмлювалися підстанції та, як наслідок, – споживачі (залізниця без збоїв в русі потягів, об’єкти комунальної сфери, місцева промисловість, населення).

Додамо, уночі 29 березня, під час масованої ракетно-дронової атаки, війська РФ поцілили у три теплоелектростанції компанії ДТЕК.

У ДТЕК зазначили, що унаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання ТЕС.

“Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків”, – мовиться у повідомленні.

Попередньо, внаслідок атаки поранень зазнав один працівник ТЕС.

Загадом від початку повномасштабного вторгнення ворог обстріляв ТЕС ДТЕК понад 160 разів.

Раніше у Міненерго прокоментували нічну ракетно-дронову атаку росіян по енергосистемі України. За даними міністра, цієї ночі ворог бив по енергооб’єктах у Дніпропетровській, Полтавській та Черкаській областях.

“Ціллю атаки дронами та ракетами були, зокрема, об’єкти генерації електроенергії. Енергетики, рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків”, – додав він.

Як відомо, уночі 29 березня російські війська масовано атакували Україну ударними БпЛА та ракетами. Ціль – енергетична інфраструктура.

Атака безпілотниками розпочалась пізно ввечері 28 березня. Згідно з даними від Повітряних сил, спершу ворог запустив безпілотники на північні регіони України. Згодом почались запуски на південному напрямку.

Дрони пролетіли низку областей, більшість рухалась у західному напрямку.

Після опівночі у Повітряних силах повідомили про зліт Ту-95МС з аеродрому “Оленья” (Мурманська область, РФ) та їх рух до пускових рубежів. Вже близько 4 ранку стало відомо про запуски ракет.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.