У Німеччині заявили, що Путін прагне втягнути НАТО у війну

Джерело: інтерв’ю міністерки закордонних справ ФРН Анналени Бербок для видань медіагрупи Funke

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що президент РФ Володимир Путін хоче втягнути НАТО у війну.

“Метою Путіна було і є знищити Україну як незалежну, вільну країну та втягнути НАТО у війну”, – сказала Бербок.

Водночас вона наголосила, що Німеччина та союзники ніколи не допустять такого розвитку подій, тому що перемога Росії в Україні поставить під загрозу безпеку Європи та міжнародний порядок у світі загалом.

“Тому підтримка України – це гарантія і безпека Європи”, – додала вона.

На думку міністерки, жорстокість Росії не має меж, і Путін щоразу доводить, що не розуміє раціональних аргументів та людських цінностей. Через це, впевнена Бербок, Росія не хоче мирних перемовин.

Водночас Бербок укотре заперечила можливість відправки західних військ до України.

17 травня 2009 року випустили альфа-версію відеогри Minecraft. До її 15-річчя випустили промо за участю американського актора й коміка Блек Джека та актора Джейсона Момоа, який зіграв головного героя у фільмі “Аквамен”.

Кабінет Міністрів затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу. Починаючи з 18 липня, повістки до ТЦК матимуть змогу надсилати поштою. 

20 травня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, зазначивши у вступному слові головні теми зустрічі.

У березні російські військові авіаударами майже повністю знищили своє власне село Козинку, що розташоване в Бєлгородській області, внаслідок авіаударів. Як розповів біженець і парамедик російського походження під псевдонімом “Сталкер”, ЗС РФ зрівняли населений пункт через інформацію про, начебто, знаходження там українських диверсантів.

Джерело: The Ring Олександра Усика, українського боксера, оголосили найкращим спортсменом у світі згідно з рейтингом…