На виборчій дільниці у Туреччині сталася стрілянина: 11 поранених та один загиблий

Джерело: Hurriyet

31 березня під час голосування у сільській місцевості району Аґачлідере у Діярбакирі, Туреччина, на виборчій дільниці сталася суперечка, що переросла у бійку зі стріляниною. Повідомляють про загиблого та 11 поранених осіб, двоє з них у тяжкому стані.

31 березня у Туреччині відбуваються місцеві вибори.

Суперечка, що виникла під час голосування, переросла в бійку з використанням пістолетів, каміння та палиць. 44-річний Емін Челік загинув від кульового поранення, ще 11 осіб постраждали. У той час як бригади медиків не змогли виїхати через бійку, на місце направили групи підсилення жандармерії.

Зазначається, що загиблий був офіційним представником на виборах від партії DEM.

Поки що село закрили на в’їзди та виїзди. Наразі триває лікування постраждалих, яких після надання першої медичної допомоги доправили до шпиталю.

Також зауважується, що натовп атакував бригади медиків і журналістів. Зокрема постраждали журналісти DHA Бурак Емек і Гиясеттін Тетік. Медійники намагалися сховатися, сівши в машину швидкої допомоги. Однак, куля влучила в колесо авто. Окрім цього, пошкодження отримали ще дві “швидкі”.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.