Більшість українців «розуміють ухилянтів» – опитування

Джерело: “Інтерфакс-Україна”

Опитування, проведене Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України, засвідчило, що 53,9% респондентів згодні з твердженням “тих, хто ухиляється від мобілізації, можна зрозуміти – ніхто не хоче помирати”.

Тим часом лише 17,2% не згодні з цим і 29% утрималися від відповіді.

“Суперечливе ставлення до мобілізації, що може проявлятися і на рівні суспільної свідомості, і у свідомості окремих громадян, є вагомим викликом для воєнно-політичного керівництва держави та потребуватиме застосування психологічно обґрунтованих заходів для ефективного забезпечення мобілізації”, – наголосили експерти.

За даними опитування, найбільш лояльними щодо ухилення від мобілізації є жителі південних областей, адже серед них понад 70% вважають, що охочих ухилитися від мобілізації можна зрозуміти.

І лише майже 43% респондентів відчувають сором за чоловіків, які ховаються від мобілізації (серед жителів півдня таких майже 50%).

Зазначається, що опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старше на підконтрольній Україні території.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…