ДБР: На Кіровоградщині чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліціянта

Джерело: Ольга Проценко у коментарі “Суспільному”

Речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко повідомила, що у місті Світловодськ, що на Кіровоградщині, чоловік скоїв самогубство, попередньо відібравши зброю у поліціянта.

Так, вночі 28 березня поліціянти отримали повідомлення про місцевого мешканця, який погрожував скоїти самогубство. Прибувши на місце, правоохоронці викликали “швидку” допомогу для подальшої шпиталізації чоловіка через його неадекватну поведінку.

Одразу після огляду медиків чоловіка повинні були доправити до психіатричної лікарні. Одначе, перебуваючи біля поліклініки, чоловік вихопив у поліціянта автомат та вистрілив собі у голову, відтак помер на місці.

Зазначається, що ДБР вже відкрило кримінальне провадження за фактом службової недбалості за частиною 3 статті 367. Санкція передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Наразі обставини справи також розслідують і поліціянти. На час слідства поліціянтів, які перебували на місці, та заступника керівника територіального підрозділу з напрямку превентивної діяльності відсторонили від виконання службових обов’язків.

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко придбав для Сил оборони 80 “Мавіків” з тепловізорами, а також мікросхеми для 2000 детекторів дронів “Ванільний цукорок”. 

Катар передасть Збройним силам України 24 самохідні гаубиці PzH ​​2000 у межах угоди з урядом Німеччини, повідомляє видання з посиланням на власні джерела. Натомість отримає від Берліна партії нових машин.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків.