«Вагітна у 16» та 32-річний чоловік: IT-школа звільнила вчителя, що брав участь у телешоу

Джерело: Robocode в Instagram

Викладача дитячої IT-школи Robocode, який з’явився в одному з епізодів “Вагітна у 16” і став причиною дискусій в інтернеті, звільнено.

Скриншот: СТБ

У компанії заявили, що викладач працював як частково зайнятий, і його участь в телепроєкті не мала жодного відношення до IT-школи. Проте після виходу цього епізоду його пари скасовано, а самого його звільнили.

“Наше завдання – не допустити таких випадків у майбутньому, а також донести “ненормальність” таких дій з боку дорослої людини (не тільки з позиції викладача), моральні та соціальні наслідки”, – йдеться у дописі Robocode.

Довідка. У випуску “Вагітна у 16” розповідалося, що героїня шоу Людмила закохалася у свого вчителя інформатики на ім’я Сергій. Зазначалося, що на той момент їй було 15 років, а йому – 32. Це призвело до бурхливої реакції в мережі.

Сама дівчина у своїх соцмережах заявила, що в епізоді були неточності стосовно віку – їй вже 21 рік, а дитині – 3 роки. Вона також повідомила, що перебуває у шлюбі з Сергієм.

Читайте також: Педофілія і “Вагітна у 16” — огляд скандального третього випуску

Епізоди нового сезону “Вагітна у 16” знято у 2021 році, до повномасштабної війни з РФ. Прем’єра планувалася на 2023 рік, але через суспільну реакцію її було відкладено.

Скриншот: Instagram / @__l_udmila

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.