Відвідувачі «Печери загублених душ» знищують її сміттям і графіті

Джерело: The Guardian

У Великій Британії, у північному Уельсі, розташована так звана “Печера загублених душ”, яка є старою затопленою сланцевою шахтою, що використовується як сміттєзвалище для автомобілів. Після того, як вона стала відомою завдяки відео в YouTube, туди приїжджає багато людей, але тепер залишене ними сміття та графіті руйнують це місце.

Фото: YouTube | Exploring With Josh

Відео в YouTube набрало мільйони переглядів, а в мережі стали поширювати фотографії “могил автомобілів”.

“Це прекрасні місця, і багато людей не хочуть, щоб вони були зруйновані”, – сказав 42-річний Ентоні Тейлор, спелеолог з Аберіствіту, Кередігіон, який брав участь в операціях з очищення забутих шахт. “Здається, що Instagram є вбивцею багатьох речей. Люди приходять, фотографують, а потім залишають (безлад, – ред.)”.

Частину сланцевої шахти Gaewern почали розробляти з 1820 року і продовжували після злиття з сусідньою сланцевою шахтою Braich Goch до 1970-х років. Раніше там працювало 200 осіб. Проте нині це затоплена печера, яка стала звалищем для старих автомобілів, телевізорів, мікрохвильових печей та іншого сміття.

Фото: YouTube | Exploring With Josh

Люди туди добиралися на надувних човнах, аби перетнути озеро, щоб дістатися до брухту. Проте під час прибирання території, яка знаходиться на приватній землі, Тейлор і його колеги-волонтери витягли й численні викинуті надувні човни. Ще для того, щоб пробратися до печери, вони були змушені пройти повз вхід, завалений викинутими мішками для сміття, якими відвідувачі користувалися, щоб зберегти ноги сухими, малювали на стінах і справляли потребу.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.