Що подивитись у квітні: сім прем‘єр місяця

Джерело: Букви

Букви підготували підбірку нових серіалів та фільмів, які вийдуть у квітні 2024 року.

Фільми

Емі Вайнгауз: Back to Black. Фільм вийде у прокат 11 квітня. Назва фільму взята з другого й останнього однойменного студійного альбому Вайнгауз, який отримав всесвітнє визнання та приніс співачці п’ять премій “Греммі”.

Акторка Маріса Абела зіграє співачку у фільмі, в центрі сюжету якого буде зображуватися пік кар’єри Вайнгауз у той час, коли вона боролася зі своєї залежністю. Її колишнього чоловіка Блейка Філдер-Сівіла зіграє актор Джек О’Коннелл.

Я і Фелікс. Прем’єра української стрічки режисерки Ірини Цілик відбудеться 11 квітня. Фільм знятий за мотивами книжки “Хто ти такий?” українського письменника та військовослужбовця Артема Чеха. У центрі сюжету – історія дорослішання хлопця Тимофія у 90-х, зокрема його стосунки із сім’єю, друзями, першим коханням, і з колишнім контррозвідником Феліксом, який служив під час війни в Афганістані.

Каскадер. Прем’єра стрічки запланована на 25 квітня. Картина від Девіда Літча (“Джон Вік”, “Швидкісний потяг”) розповість про каскадера, який опиняється в центрі пригод після того, як зірка, яку він дублює, загадково зникає. Головну роль у фільмі зіграє Раян Гослінг.

Серіали

Ріплі. Серіал стане доступним на платформі Netflix 4 квітня. Сюжет цього психологічного трилера заснований на кримінальному романі “Талановитий містер Ріплі” Патриції Гайсміт. Події розгортаються в Нью-Йорку 60-х років минулого століття. У центрі оповіді – заможний чоловік, який наймає Тома Ріплі, щоб той переконав його норовливого сина повернутися з Італії додому. Але знайомство Тома з Діккі Грінліфом стає першим кроком героя до життя, сповненого брехні, шахрайства та вбивств.

Шуґар. Серіал від Apple TV+ стане доступним до перегляду 5 квітня та розповість про приватного детектива Джона Шуґара, який береться за розслідування таємничого зникнення онуки відомого голлівудського продюсера. Головну роль виконав Колін Фаррелл.

Фолаут. Постапокаліптичний науково-фантастичний вестерн від Prime Video, реліз якого запланований на 11 квітня. Сюжет розповідає про події після ядерної війни, коли всі, кому вдалося вижити, змушені переховуватися у підземних бункерах. Молода дівчина Люсі, мешканка Сховища 33, яка жила в ньому усе своє життя, покидає бункер та вирушає у подорож постапокаліптичним Лос-Анджелесом.

Під мостом. Прем’єра кримінальної драми відбудеться 17 квітня на платформі Hulu. Сюжет заснований на однойменній книзі Ребекки Ґодфрі, темою якої стало жорстоке вбивство канадської дівчини-підлітка індійського походження Ріни Вірк, що відбулося 14 листопада 1997 року у Британській Колумбії. Ріна пішла на вечірку, але не повернулася додому. Зрештою обвинувачення у вбивстві отримали шестеро дівчат та один хлопець.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.