Названо країни світу з найкращим балансом між роботою та особистим життям

Джерело: Remote

HR-технологічна компанія Remote представила глобальний індекс балансу життя і роботи за 2023 рік.

Так, найкраще балансу між роботою та особистим життям дотримуються жителі Нової Зеландії. Ця острівна держава із сильною економікою отримала високі бали за цілою низкою показників, пропонуючи щедрі встановлені законом щорічні відпустки (32 дні), високий рівень оплати лікарняних (80%), високу мінімальну зарплату та якісну систему охорони здоров’я, що фінансується за рахунок держави.

Друге місце посіла Іспанія. Насамперед через обов’язкову щорічну відпустку (36 днів). Також в країні – один із найкоротших робочих тижнів. Завдяки здоровій економіці, підтримуваній майже цілорічним припливом іноземних туристів, Іспанія вважається одним із найзручніших для відвідувачів місць у світі.

Замкнула трійку лідерів Франція. Попри те, що вона є однією з найбільших європейських країн за чисельністю населення (близько 65 мільйонів осіб) та з одним із найвищих ВВП у світі, підприємства у Франції мають здорове ставлення до балансу між життям і роботою, а працівники мають вдосталь вільного часу (середній робочий тиждень становить лише 25,6 години), щедру мінімальну зарплатню та 36 днів встановленої законом щорічної відпустки.

Топ-10 країн світу з найкращим балансом між роботою та особистим життям

1. Нова Зеландія.

2. Іспанія.

3. Франція.

4. Австралія.

5. Данія.

6. Норвегія.

7. Нідерланди.

8. Велика Британія.

9. Канада.

10. Бразилія.

Загалом до списку увійшли 60 країн світу з найвищим показником ВВП. Україну та Росію не включали до добірки через війну, що триває.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.