На ТОТ Росія майже добудувала залізницю, і «це може стати серйозною проблемою», – Буданов

Джерело: The Telegraph

Начальник Головного управління розвідки МО України зазначив, що будівництво залізниці, яку Росія будує через тимчасово окуповану територію Україну, майже завершено.

“Росія фактично вже понад рік будує залізницю, щоб зв’язати її з тимчасово окупованими південними територіями. Цей процес майже завершився, і це може стати для нас серйозною проблемою”, – сказав Буданов.

Він припустив, що Україна зможе впоратися з цим, й це буде значно легше, ніж питання з Кримським мостом.

“Сподіваюся, що ми якось впораємося з наземною ділянкою залізниці. У кожного є в цьому досвід, і це набагато легше, ніж питання Кримського мосту”, – сказав він.

Запланована Москвою залізниця має з’єднати російське портове місто Ростов-на-Дону та незаконно анексований Крим. Залізниця проходитиме через Донецьк, Маріуполь та Бердянськ.

Фото: The Telegraph

Раніше Володимир Путін оголосив, що важливу ділянку залізниці завершено.

“Щойно мені повідомили, що залізницю з Ростова-на-Дону до Донецька, Маріуполя та Бердянська відновлено. Ми продовжимо цю роботу, і незабаром потяги будуть ходити аж до Криму, і це буде ще один альтернативний маршрут, крім Кримського мосту”, – сказав він.

  • Високопосадовці Головного управління розвідки МО України розповіли виданню The Guardian, що планують третій удар по Керченському мосту і його руйнування “неминуче”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.