Союзники по НАТО домовилися знайти системи ППО для відправки в Україну

Джерело: Sky News

На зустрічі НАТО в Брюсселі союзники погодилися визначити та знайти системи ППО у своїх арсеналах для відправки Україні. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наполягав на тому, щоб союзники надали більше систем оборони, зазначаючи, що вони мають у своєму розпорядженні близько 100 систем, які можуть надати. 

“Союзники проведуть навчання з розподілу або пошуку цього — ідентифікації цих додаткових систем протиповітряної оборони, щоб доставити їх в Україну, надати Україні та допомогти захистити наше небо”, – сказав Кулеба.

Раніше він заявляв, що вважає “неможливим усвідомити”, що в Україну не можуть бути спрямовані додаткові ППО.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 2 липня. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень.

Український прикордонник Вʼячеслав розповів про півтора року катувань, розстрілів та нелюдських умов утримання у російському полоні.

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у Києві зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Києві. У цей час міністр закордонних справ Петер Сіярто провів телефонну розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. 

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька поінформувала, що нині в Україні вже понад три тисячі ув’язнених умовно-достроково звільнені в обмін на мобілізацію до лаз Збройних сил. За оцінками Міністерства юстиції, близько 27 000 ув’язнених потенційно можуть мати право на участь у новій програмі.

Український музикант-мультиінструменталіст, більш відомий сопілкар гурту Kazkа, Дмитро Мазуряк поповнив лави Збройних сил України.