У Харкові внаслідок російських обстрілів знеструмлено ядерну установку

Джерело: Держатомрегулювання

Сьогодні, 4 квітня, внаслідок російських атак знеструмлено ядерну підкритичну установку “Джерело нейтронів”.

За інформацією, отриманою від експлуатуючої організації Національний науковий центр “Харківський фізико-технічний інститут”, ядерна підкритична установка “Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується лінійним прискорювачем електронів” (ЯПУ “Джерело нейтронів”) сьогодні о 08:30 ранку втратила зовнішнє електропостачання під час обстрілу м. Харків військами РФ.

Система аварійного енергозабезпечення спрацювала в штатному режимі, включені в роботу аварійні дизель-генератори. Радіаційна ситуація на майданчику в межах норми.

Довідково. “Джерело нейтронів” призначене для проведення наукових та прикладних досліджень у галузі ядерної фізики, радіаційного матеріалознавства, біології, хімії, а також для виробництва медичних радіоізотопів.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…