Росія, ймовірно, відповідальна за збої GPS в Балтії – Міноборони Німеччини

Джерело: Reuters

У Міністерстві оборони Німеччини заявили, що Росія, ймовірно, стоїть за серією збоїв, які впливають на GPS-навігацію в Балтійському регіоні, вказавши на Калінінградський ексклав як джерело проблеми.

“Стійкі збої в глобальній навігаційній супутниковій системі, ймовірно, мають російське походження і ґрунтуються на збоях в електромагнітному спектрі, в тому числі в Калінінградській області”, – сказав виданню Reuters речник міністерства.

Він відмовився надати подробиці того, в який спосіб Німеччина зробила таку оцінку або точний характер збоїв, посилаючись на “причини військової безпеки”.

Посольство Росії в Берліні відмовилося від коментарів з цього приводу.

Нагадаємо, що в березні Росія заглушила сигнал системи глобального позиціювання (GPS) офіційного літака міністра оборони Великої Британії Гранта Шаппса під час його поїздки до Польщі.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…