Суд ЄС виключив російських мільярдерів Фрідмана та Авена зі списку санкцій

Джерело: Reuters

В середу, 10 квітня, суд Європейського Союзу постановив виключити російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Петра Авена зі списку осіб, які підпадають під санкції ЄС, запроваджені у відповідь на російське повномасштабне вторгнення.

“Загальний суд вважає, що жодна з причин, викладених у перших актах, не є достатньо обґрунтованою, і тому включення пана Авена та пана Фрідмана до списків, про які йде мова, не було виправданим”, — йдеться в заяві суду в Люксембурзі.

Суд постановив, що мільярдери не мали б бути включені до списку санкцій в період з лютого 2022 року по березень 2023 року.

Рішення ЄС у березні 2023 року відновило обмежувальні заходи щодо двох чоловіків, які подали апеляцію.

Суд заявив, що Рада, можливо, має підстави встановити, що Фрідман і Авен мають тісні зв’язки з президентом Росії Володимиром Путіним, але це не демонструє, що ці чоловіки підтримували його дії чи політику проти України, або що вони фінансово підтримували російських керівників.

Фрідман і Авен є основними акціонерами конгломерату “Альфа-Груп”, до якого входять провідний російський приватний банк “Альфа-банк” і його найбільший роздрібний постачальник продуктів харчування X5 Retail Group.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.