70 штук за два роки: у Кривому Розі незрячий чоловік плете основи для маскувальних сіток

Скриншот: YouTube/”Суспільне Дніпро”

Джерело: “Суспільне Дніпро”

87-річний житель Кривого Рогу Микола Кольчиба плете основи для маскувальних сіток для українських військових – попри те, що він незрячий.

За місяць чоловік виготовляє до п’яти сіток. А за два роки вже виготовив більш ніж 70 штук.

Житель Кривого Рогу розповів, що втратив зір у 20 років, коли зазнав хімічних опіків під час військової служби. Тоді він долучився до товариства незрячих – саме там його й навчили орієнтуватися на дотик, зокрема й плести.

За його словами, коли розпочалось повномасштабне вторгнення РФ в Україну, він почав волонтерити. Відтак, за два роки волонтерства йому вдалося виготовити понад 70 сіток.

“Як почалось вторгнення, нитки в мене були, думаю, чим я можу допомогти. Це я за місяць 4, коли 5 штук зв’яжу і дзвоню в штаб – приїздять, забирають. Час вільний є, та й в’яжу, а буває вночі не сплю, тихенько, робота безшумна, діти сплять, а я на кухні сяду та в’яжу”, – розповідає Микола.

За його словами, готові основи він передає місцевій громадській організації. Надалі волонтери обв’язують їх потрібною тканиною та передають українським захисникам.

Микола планує й надалі займатися виготовленням основ для маскувальних сіток, аж до здобуття Україною перемоги над агресором.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.