Уряд Нової Зеландії витратив 300 тисяч доларів на знищення однієї тварини

Джерело:

Уряд Нової Зеландії 300 тисяч доларів, щоб знищити одну тварину — горностая. Це сталося на південному заході країни, на острові Чалкі, який є домом для кількох видів тварин, що перебувають під загрозою зникнення.

Фото: Department of Conservation, New Zealand

Острів Чалкі служить притулком для рідкісних видів, таких як нелітаючий папуга та кілька видів ящірок. Однак в серпні 2022 року природоохоронці виявили хижака, який став загрозою для цієї унікальної екосистеми. Щоб захистити ці види, уряд розпочав серйозну місію з ліквідації цього хижака.

Місія з видалення хижака охоплювала використання різних методів, таких як пастки, собаки, камери спостереження, гелікоптери та човни. Після восьми місяців зусиль вдалося зловити та вбити тварину.

Хоча витрати на цю місію становили значну суму, чиновники вважають, що це було необхідною витратою. Інакше, вони вважають, що бездіяльність обійшлася б набагато дорожче, з великим ризиком для унікальних видів тварин.

Ця подія підкреслює важливість зусиль у боротьбі за збереження біорізноманіття та захисту вразливих видів. Уряд Нової Зеландії продовжує працювати над програмою Predator Free 2050, яка має на меті знищення хижаків і збереження дикої природи країни.

  • Житель Великої Британії Расс Кук завершив свою подорож до узбережжя Тунісу після того, як вирушив з Південної Африки менше ніж рік тому. Відомий як “Найважчий дивак”, спортсмен здолав понад 16 тисяч км, борючись з травмами, хворобами, матеріальними труднощами та не раз заблукавши у джунглях.

Протягом дня, 25 жовтня, армія РФ здійснила 74 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 153 вибухи. 

За словами людей, знайомих із ситуацією, російський завод Arctic LNG 2 припинив зрідження природного газу через посилення санкцій, які обмежують його можливості доставляти та продавати вантажі.

Російські війська завдали ракетного удару по Дніпру, внаслідок чого є постраждалі.

В канадському магазині Walmart 19-річну працівницю знайшли “згорілою до смерті” в духовці. Дівчину виявила її матір.

З початку доби, 25 жовтня, на фронті вже відбулося 142 бойових зіткнення.