Російські окупанти влучили у ТЕЦ, яка живить Харків – Терехов

Джерело: Ігор Терехов журналістам видання “Об’єктив”

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що внаслідок сьогоднішньої російської атаки окупанти влучили у теплоелектроцентраль, яка живить Харків.

“Дуже вагомі наслідки. Зруйновано вкотре енергетичну систему. Були влучання в ТЕЦ, яка знаходиться в Харківській області, але від неї йде заживлення Харкова. Крім цього, атаковано трансформаторну підстанцію, вона не існує більше”, – розповів мер Харкова.

За його словами, Офіс президента та інші міста й області України надають Харкову генератори та пальне, щоб допомогти вистояти в умовах регулярних російських атак на об’єкти енергоінфраструктури.

Як відомо, уночі 11 квітня російська війська масовано атакували Україну ударними безпілотниками та різними типами ракет. Найважча ситуація після атак у Харківській області, де без електроенергії залишились понад 200 000 абонентів.

В Офісі президента прокоментували черговий масований обстріл України та повідомили, де ситуація найважча.

Кулеба зазначив, що ціллю ворога вкотре стала енергетична інфраструктура України. Десятки дронів та ракет пошкодили енергооб’єкти на Львівщині, Київщині, Запоріжжя та Харківщині.

Саме на Харківщині, наголосив посадовець, найважча ситуація.

“Найскладніша ситуація в Харківській області. Там більше 10 ракетних ударів лише по місту. Країна-терорист намагається знищити інфраструктуру Харкова та залишити місто в темряві. Наразі вже є перебої з електрикою в області – більше 200 тисяч абонентів Харківщини залишилися без електропостачання”, – повідомив він.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.