У Великій Британії пояснили, чому не будуть допомагати України збивати дрони, як в Ізраїлі

Джерело: LBC

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон пояснив, чому ВПС країни не можуть збивати безпілотники над Україною, як це чинили над Ізраїлем. На його думку, прямий конфлікт сил НАТО із російськими військами може викликати ескалацію.

Кемерон також наголосив, що Велика Британія зробила більше, ніж будь-яка інша країна окремо, щоб допомогти Україні.

“Ми зробили більше, ніж будь-яка інша країна окремо, щоб допомогти українцям. Ми підготували понад 60 тисяч українських військовослужбовців, ми першими надали їм протитанкову зброю, далекобійну артилерію та танки”, – сказав міністр.

Проте міністр підкреслив ризики використання британських військових сил для прямої конфронтації з Росією, оскільки це може спричинити ескалацію ситуації та ширше протистояння.

“Складність того, щоб ви пропонуєте, полягає в тому, що якщо ви хочете уникнути ескалації в плані ширшої європейської війни, думаю, слід уникати прямої взаємодії військ НАТО з російськими військами. Це може спричинити ескалацію ситуації”, – зазначив Кемерон.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.