Командувачем військ ОК «Південь» призначили Геннадія Шаповала

Джерело: пресслужба ОК “Південь”

Бригадний генерал Шаповалов Геннадій Миколайович призначений Командувачем військ оперативного командування “Південь”.

15 квітня Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк представив особовому складу оперативного командування “Південь” новопризначеного командира.

Шаповалов народився у 1978 році на Кіровоградщині. У 2000 році з відзнакою закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті, а в 2012, так само — з відзнакою — Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Розпочинав військову кар’єру від командира танкового взводу до командира окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. У березні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

Офіцер здобував освіту у Національному університеті “Острозька академія” за спеціальністю “Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії”. Закінчив Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ.

Із великою вдячністю за потужну роботу Андрія Трохимовича я прийняв посаду командувача оперативного командування “Південь”. Завдання, що стоять перед нами, вимагають залучення сил, досвіду, креативу і наснаги, але я впевнений у нашій здатності до плідної праці та у досягненні поставлених цілей. Спільною працею злагодженої команди ми зможемо досягти великих результатів! — зазначив Шаповалов.

Своєю чергою, Павлюк висловив вдячність генерал-майору Андрію Ковальчуку, акцентував на досягненнях особового складу оперативного командування “Південь” та привітав з призначенням на посаду начальника Військової академії.

  • Нещодавно президент Володимир Зеленський анонсував “зміну цілого напрямку керівництва країни”. І вже декілька днів поспіль глава держави погоджує кадрові зміни у ЗСУ, підписуючи відповідні укази про звільнення та призначення українських генералів на ключові посади у війську.
  • 7 березня президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду надзвичайного і повноважного посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.
  • З посади речника оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” пішов Дмитро Лиховій. Він повідомив про це на сторінці у Facebook.
  • Президент Володимир Зеленський указом від 15 квітня призначив Миколу Точицького, колишнього заступника глави Міністерства закордонних справ, на посаду заступника глави Офісу президента України Андрія Єрмака.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.