Квартиру Карла Лагерфельда в Парижі продали на аукціоні за €10 млн

Джерело: DW

Елітну квартиру в історичному центрі Парижа, яка належала німецькому і французькому модельєру Карлу Лагерфельду, продали на аукціоні за 10 мільйонів євро.

Стартова ціна апартаментів площею більш ніж 260 квадратних метрів становила 5,3 мільйона євро.

Як розповіли у виданні, у помешканні на березі Сени модельєр прожив близько десяти років, аж до своєї смерті. З вікон квартири у будинку на набережній Вольтера відкривається вид на Сену, Лувр та сад Тюїльрі. Цей район вважається одним із найдорожчих у всій країні.

Фото: picture alliance

Перед початком аукціону близько 40 зацікавлених осіб з Франції та інших країн оглянули будинок. До торгів були допущені лише ті, хто заздалегідь вніс близько 1 мільйона євро, а також погодився з умовою, згідно з якою придбана на аукціоні нерухомість не підлягатиме обміну або поверненню.

За даними видання, покупцем квартири Лагерфельда стала жінка: від її імені покупку здійснив адвокат, присутній на торгах.

Довідка. Карл Лагерфельд – німецький і французький модельєр і фотограф. Із 1983 року він був головним дизайнером і креативним директором Будинку моди Chanel. Також він співпрацював із брендами Fendi, Chloé, Jean Patou, H&M, Hogan і Macy’s. Помер у лютому 2019 року віці 85 років.

У Виборзі Ленінградської області пролунали вибухи і почалася пожежа в районі місцевої нафтобази. На НПЗ у Слов’янську-на-Кубані також зайнялася пожежа, за попередніми даними через атаку безпілотників.

Російські війська, ймовірно, готуються до другого етапу наступальної операції на півночі Харківської області, яку планують розпочати після очікуваного захоплення ними Вовчанська.

19 травня відзначається Всесвітній день сімейного лікаря, День пам’яті жертв політичних репресій, День народження “Кубика Рубіка”. За церковним календарем вшановують пам’ять священномученика Патрикія.

За даними синоптиків, у неділю, 19 травня, в низці областей України збережеться суха погода.

19 травня в Саудівській Аравії відбувся “бій століття” між українським боксером, чемпіоном світу в надважкій…