В «Укренерго» закликали бізнес та промисловість зменшити споживання електроенергії

Зображення: “Укренерго”

Джерело: “Укренерго”

В “Укренерго” закликали до ощадливого споживання електроенергії у вечірні години, з 19:00 до 22:00, не лише побутових споживачів, але й бізнес та промисловість.

У компанії зазначили, що споживання електроенергії знову зростає. Зокрема, із подовженням світлового дня збільшився період активного споживання електроенергії. Якщо раніше період основного навантаження на енергосистему тривав з 09:00 до 19:00, то тепер він – з 09:00 до 22:00.

Від ранку споживання перевищує вчорашній рівень на майже 7%. Це створює додаткове навантаження на електростанції – необхідно додатково увімкнути одразу 3 блоки на теплових електростанціях.

Але після трьох російських масованих атак такої можливості немає – теплові електростанції є однією з основних цілей збройних ударів росіян. Імпорту, який є нормальним ринковим засобом покриття дефіциту в енергосистемі, сьогодні майже вдвічі менше.

В “Укренерго” зазначили, що підтримати безпечну роботу енергосистеми поможуть наступні дії:

  • Не вмикайте обігрівачі та кондиціонери з 19:00 до 22:00;
  • Не користуйтеся одночасно кількома потужними електроприладами: пральною машиною, пилосмоком, бойлером, електроплитою, чайником та багато інших;
  • Вимкніть зайве освітлення та електроприлади.

Бізнес та промисловість також закликали до економії:

  • Просимо зменшити освітлення реклами, вітрин, вивісок, гірлянд, особливо у вечірні години з 19.00 до 22.00;
  • Переглянути виробничі процеси з урахуванням ощадливого споживання електрики.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.