100 БпЛА і квадроцикли: Порошенко привіз техніку воїнам 409-го стрілецького батальйону ЗСУ

Фото: “ЄС”

Джерело: Петро Порошенко/Facebook

П’ятий президент України та лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко привіз вантаж техніки воїнам 409-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ ЗСУ, який нещодавно очолив Андрій Підлісний.

Офіцер ЗСУ, колишній морпіх, снайпер, координатор ГО “Res_Publica. Брати по зброї” Андрій Підлісний воює проти російських окупантів з 2014 року. Нещодавно Андрій був призначений командиром 409-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ ЗСУ.

Петро Порошенко з командою оперативно відгукнувся на запит комбата “Підлого”, частину необхідної допомоги вже привезли.

Цього разу у батальйон привезли 100 FPV-дронів “Мольфар”, 10 Мавіків, пересувну авторемонтну майстерню на базі вантажівки DAF Layland, прально-душовий комплекс і 2 квадроцикли – їх застосовують для доставлення БК чи евакуації поранених із поля бою.

Фото: “ЄС”

Комбат Підлісний зазначив, що ремонт техніки це потреба номер один.

“Техніка, яка була нам передана, не нова. Відповідно потребує постійного ремонту, обслуговування. Хлопці вже подивились майстерню, сказали, що якісна. В першу чергу вона мобільна. Мобільність грає дуже велику роль. Тим більше, що DAF сам по собі дуже прохідний, відповідно є можливість заїхати у важко прохідну ділянку і здійснити ремонт безпосередньо ні місці. Це грає величезну роль”, – розповів військовий.

З такою модифікацією FPV-дронів, як привезли у батальйон, Підлісний вже знайомий. Каже, що машини хороші, а головне, вже оснащені платами ініціації.

“Це хороша комплектація. Хлопці мої ними працювали ще в попередньому батальйоні. Там сама по собі хороша збірка цього дрону, ще й є плата ініціації. Хлопцям не потрібно наражати себе на небезпеку, робити якийсь хендмейд”, – пояснив Андрій Підлісний.

Комбат обіцяє найближчим часом протестувати і квадроцикли – каже, є такі ділянки, де іншою технікою не пройдеш, хіба ще на БТР: “От якраз і спробуємо їх в ділі”. 

Фото: “ЄС”

Комбат Підлісний переконаний, що підтримка армії потрібна не на словах, а конкретними діями: “Коли отримуєш і бачиш, що це працює на батальйон. Це все потрібно для того, щоб хлопці трохи відпочили. Відремонтували техніку, яку потрібно. Тренувались, поки є час. І готувались до виконання бойових завдань”.

“Ми зі “Справою Громад” раді, що маємо змогу долучитись до підсилення боєздатності ще одного підрозділу Сухопутних військ. А “Брати по Зброї” відтепер мають ще одного комбата у своїх лавах. Пишаємося тобою, Андрію! Другу партію привеземо незабаром”, – написав Порошенко у Facebook.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.