До Києва з візитом приїхала двопартійна делегація Конгресу США

Джерело: посольство США в Україні в X (Twitter)

22 квітня у Києві з офіційним візитом перебуває двопартійна делегація Конгресу США. До столиці України приїхали чотири члени Палати представників: республіканці Томас Кін та Натаніель Морен, а також демократи Білл Кітінг і Мадлен Дін.

За інформацією американського посольства, цей візит є свідченням стійкої підтримки України з боку Сполучених Штатів. Візит також відбувається на тлі останніх політичних подій у США, коли Палата представників нещодавно затвердила проєкт фінансування для України.

Сенат США має розглянути цей документ найближчими днями.

Цей візит демонструє важливість двопартійної підтримки у розв’язанні міжнародних питань та підкреслює важливість стратегічного партнерства між двома країнами, зазначило посольство.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.