Українці здали в макулатуру 110 тонн російськомовних книг та придбали авто для ЗСУ

Джерело: БФ “Гуркіт”

Благодійний фонд “Гуркіт” разом із видавництвом Vivat зібрали 110 тонн книг, написаних російською мовою, та здали їх на макулатуру. За отримані кошти було придбано два пікапи для підрозділу ППО Центр.

Збирати російськомовні книги ініціатори акції почали ще у січні. Відтоді вдалось зібрати 110 тонн книг, за які виучили 460 000 гривень.

До збору долучили українці з різноманітних куточків України, які надсилали свої російськомовні книги поштою.

“Друзі, дякуємо, ви неймовірні! Сподіваємося, без російського книгобрухту на полицях дихати стало трохи вільніше”, – повідомили у благодійному фонді.

Придбані пікапи вже облаштували, пофарбували та оснастили турелями. Українські захисники отримають автівки вже наступного тижня.

  • Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час візиту до Польщі 23 квітня оголосить про збільшення військової підтримки України на 500 мільйонів фунтів стерлінгів (617 мільйонів доларів), попередивши, що Росія повинна зазнати поразки, щоб запобігти подальшому просуванню її військ в Європу. Анонсується, що до пакету увійдуть додаткові ракети Storm Shadow.

Парламентарі планують збільшити штрафи за прослуховування російської музики у громадських місцях. Відповідний законопроєкт про внесення змін до ст.155 КУпАП щодо підвищення відповідальності за порушення законодавства закладами торгівлі, громадського харчування та сфери послуг у сфері обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора зареєстрували у Раді.

Минулого тижня 57 підрозділів Сил Оборони отримали додаткові 3800 одиниць техніки та спорядження від Благодійного фонду Сергія Притули.

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів, що на зростання тривалості відключень упродовж минулих днів вплинули одночасно кілька факторів.

Український блогер Спартак Суббота, який втрапив у скандал через те, що видавав себе за особу з неіснуючим дипломом про медичну освіту, заявив, що не піде воювати і “не допустить” надсилання йому повістки.

2 липня обленерго задіюватимуть три черги відключень одночасно упродовж всієї доби. Причина – значне зростання енергоспоживання через спеку.