ВР у першому читанні ухвалила законопроєкт № 11084 щодо податкових перевірок

Джерело: народна обраниця Ніна Южаніна

24 квітня парламентарі у першому читанні ухвалили законопроєкт № 11084 про так званий “клуб білого бізнесу”. Нардепка від “Європейської Солідарності” Ніна Южаніна пояснила, у чому його небезпека.

Згідно з проєктом закону, обрані до “клубу білого бізнесу” підприємства матимуть низку переваг щодо податкових перевірок. Зокрема у них:

  • не будуть проводити планові документальні перевірки;
  • до 5 днів буде скорочено строки проведення камеральної та документальної перевірок (разом до 10 днів) для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ;
  • за 5 днів надаватимуться індивідуальні податкові консультації, інформація про податкові ризики та шляхи їх усунення.

“А решті платників – ЗАКОН. Критерії ризиковості платника, застосування яких передбачено при блокуванні податкових накладних, вперше прописуються законодавчо”, – зазначила Южаніна.

За словами народної обраниці, підприємства, які не відповідатимуть критеріям НеРизикованості (критерії пропонують регулювати у ручному режимі за параметрами податкової), не зможуть приєднатись до “білого бізнесу” та отримувати вище вказані переваги.

“На жаль, більшість народних обранців не зрозуміли, як красивою обгорткою купили їх голоси”, – резюмувала Южаніна.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.