У Бельгії виправдали чоловіка за «п’яне» водіння, бо його тіло виробляє алкоголь

Джерело: CNN

У Бельгії суд виправдав чоловіка, звинуваченого у водінні у нетверезому стані, оскільки він страждає на синдром автопивоваріння (АБС) – захворювання, при якому в організмі самостійно виробляється алкоголь, розповіла адвокат Анс Геск’єр.

Цей неординарний випадок набув особливої уваги, оскільки чоловік, ім’я якого не розголошується відповідно до місцевих судових традицій, працює на пивоварні. Три незалежних лікарі підтвердили наявність у нього АБС, що стало ключовим аргументом у суді.

Суддя в поліцейському суді Брюгге, де розглядався цей випадок, наголосив, що підсудний не відчував симптомів сп’яніння, що є типовим для цього захворювання.

Клінічний біолог Ліза Флорін з лікарні AZ Sint-Lucas пояснила, що люди з АБС виробляють алкоголь того ж типу, що й в алкогольних напоях, але часто вони менше відчувають його вплив. Вона також зазначила, що це захворювання не є вродженим, а може розвинутися на тлі інших станів, пов’язаних з кишечником.

Протягом дня, 25 жовтня, армія РФ здійснила 74 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 153 вибухи. 

За словами людей, знайомих із ситуацією, російський завод Arctic LNG 2 припинив зрідження природного газу через посилення санкцій, які обмежують його можливості доставляти та продавати вантажі.

Російські війська завдали ракетного удару по Дніпру, внаслідок чого є постраждалі.

В канадському магазині Walmart 19-річну працівницю знайшли “згорілою до смерті” в духовці. Дівчину виявила її матір.

З початку доби, 25 жовтня, на фронті вже відбулося 142 бойових зіткнення.