Рідкісну версію першого iPhone продали на аукціоні за понад ₴5 млн

Джерело: Apple Insider

Модель найпершого iPhone, упакування якого жодного разу не розкривалося з моменту купівлі 17 років тому, продали на аукціоні за 130 027 доларів.

Як пояснили у виданні, здебільшого така висока ціна зумовлена рідкісною модифікацією – девайс має 4 ГБ вбудованої пам’яті замість 8 Гб. Цю версію випускали лише кілька місяців, після чого її прибрали з продажу через нестачу вбудованої пам’яті. Тому вона становить велику цінність для колекціонерів.

Утім, нинішня ціна далеко не рекорд: минулого літа аналогічна модель найпершого айфона була продана за $190 тис. Але вища ціна була обумовлена тим, що оригінальний телефон 2007 року належав одному з розробників Apple, який брав участь у створенні iPhone.

Скриншот

Нерозпаковані iPhone у будь-яких виконаннях залишаються надзвичайно цінними предметами для колекціонерів, навіть попри те, що, більшість з них сьогодні вже неможливо увімкнути, і вони повністю непридатні.

Довідка. iPhone першого покоління був випущений майже 17 років тому. Ціна телефону на старті продажів починалася з $499 за модель на 4 ГБ, а версію на 8 ГБ пам’яті можна було придбати за $599.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.