Прикордонники на Сумщині дали відсіч російській ДРГ

Джерело: Державна прикордонна служба України

Українські прикордонники зірвали чергову спробу російської ДРГ проникнути на території України у Сумській області.

Днями прикордонники, виконуючи бойове завдання на одному з напрямків державного кордону, потрапили на засідку російської ДРГ, яка незаконно проникла на території України.

Між прикордонниками та ДРГ противника, яка налічувала більше десятка осіб, зав’язався стрілецький бій.

“Для посилення напрямку заходу ДРГ окупантів висунулися резерви підрозділів Держприкордонслужби та інших складових Сил оборони, задіяно артилерійський та мінометний розрахунки. Злагоджені дії охоронців кордону та інших складових Сил оборони України зірвали плани противника, змусивши ворога відійти назад”, – повідомили у ДПСУ.

30 червня командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив про втрати російської армії за тиждень. Зокрема українські оборонці ліквідували 8340 росіян та знищили 1243 одиниці озброєння та військової техніки.

30 червня в Одесі п’ятьох відпочивальників віднесло хвилями у відкрите море. Рятувальники звернулися по допомогу до ВМС ЗСУ.

30 червня російські війська здійснили повітряну атаку на Київ. В Оболонському районі уламки ворожої ракети впали на житловий будинок, внаслідок чого відбулося загоряння кількох квартир. У прокуратурі повідомили про початок розслідування.

1 липня обленерго застосовуватимуть заходи обмеження споживання протягом всієї доби. Причина — зростання енергоспоживання через спеку.

30 червня у Франції відбувся перший тур дострокових парламентських виборів. Згідно з результатами екзитполу, поки що перемогу здобуває ультраправа партія “Національне об’єднання” Марі Ле Пен. Партія чинного президента країни Емманюеля Макрона наразі на третьому місці.