Прикордонників Волині підозрюють у незаконному переправленні військовозобов’язаних у Польщу

Джерело: Єдиний державний реєстр судових рішень

У Волинській області двох прикордонників підозрюють у допомозі виїзду ухилянтам за кордон.

Під підозрою головний сержант та молодший інспектор прикордонної служби, які працювали на ПП “Устилуг”. За даними Державного бюро розслідувань, обидва допомогли виїхати за кордон військовозобов’язаним чоловікам.

За даними суду, підозрювані використовували своє службове становище, пропускали через кордон легкові автівки з ухилянтами, не вносячи інформацію про перетин кордону до бази даних.

Злочинна схема діяла у період з липня по вересень 2022 року. За ці кілька місяців з України незаконно виїхало 207 військовозобов’язаних. Станом на зараз відомо, що з цієї кількості лише двоє повернулись до України.

В ніч з суботи на неділю, 19 травня, відбудеться бій між українським боксером та чемпіоном WBO International у легкій вазі Денисом Берінчиком і мексиканцем, володарем титулу WBO в другій напівлегкій вазі Емануелем Наваррете.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск в суботу, 18 травня, повідомив, що Польща інвестує 10 мільярдів злотих (2,55 мільярда доларів) у програму захисту свого східного кордону через можливу загрозу з боку Росії і Білорусі.

В ніч з суботи, 18 травня, на неділю, 19 травня, в Саудівській Аравії відбудеться бій між українським боксером, чемпіоном світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександром Усиком та британцем, володарем пояса WBC Тайсоном Ф’юрі за звання абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі.

Бійці 110-ї ОМБр в суботу, 18 травня, повідомили, що збили російський літак Су-25 над Донеччиною.

Американський режисер Ендрю Ан, який працював над серіалом “Бріджертони”, повідомив, що українська операторка Діана Оліфірова зняла два епізоди третього сезону.