На Харківщині російський дрон влучив у цивільне авто: поранено подружжя волонтерів і їх син

Джерело: Харківська обласна прокуратура

Сьогодні, 26 квітня, в селі Сотницький Козачок Богодухівського району Харківської області ворожий безпілотник влучив у цивільну автівку, в якій перебувала сім’я з трьох людей.

Внаслідок російської атаки поранення зазнали подружжя волонтерів та їхній син.

57-річний чоловік та 55-річна жінка зазнали поранення, в їхнього 18-річного сина – струс мозку та контузія. 

Потерпілих госпіталізували до медзакладу.

У прокуратурі повідомляють, що армія РФ атакувала село після того, як там роздавали гуманітарну допомогу.

19 травня війська РФ вдарили по передмістю Харкова за тактикою “повторного удару”. Внаслідок ворожої атаки загинуло шість осіб. Прокурори та слідчі поліції вживають заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими, розпочато провадження.

Українська асоціація відновлювальної енергетики (УВЕА) наголошує на необхідності рішучих кроків від уряду для розв’язання кризи в енергетичному секторі. Вони сказали про допомогу у подоланні боргових зобов’язань, сприянні відновлення та розвитку генераційних потужностей.

Після тимчасового “затишшя”, яке спостерігалося з ранку 19 травня на Харківському напрямку, російські військові знову активізувалися. Напередодні оборонні позиції Збройних Сил України зазнали нападів ворожих сил не менше, ніж сім разів.

Українські військові розповіли про те, як їх таємно передислокували для захисту кордону з Росією за кілька днів до початку нового вторгнення.

Велика Британія висловила занепокоєння через зростаючий альянс між Росією та Китаєм, назвавши його загрозою для західних країн. Уряд закликав європейські держави збільшити допомогу Україні летальними засобами.