США оголосили найбільшу за обсягами програму допомоги Україні на суму $6 млрд

Джерело: засідання “Рамштайну”

Міністр оборони США Ллойд Остін після засідання у форматі “Рамштайн” у п’ятницю, 26 квітня, оголосив про нову – довгострокову і найбільшу за обсягами – програму допомоги Україні від США на суму 6 мільярдів доларів. 

“Я радий оголосити про виділення 6 млрд доларів у рамках ініціативи допомоги Україні”, – сказав він.

За його словами, це дозволить США закуповувати зброю, яку виробляють американські підприємства.

Він зазначив, що згідно з програмою залучатимуть американські державні кошти для замовлення озброєння Україні на заводах США за ініціативою USAI.

Раніше у ЗМІ повідомляли, що, найімовірніше, на ці кошти США придбають систему Patriot, БпЛА, артилерію, високоточні боєприпаси, системи протидії БпЛА та протиартилерійські радари.

Біля Вовчанська Харківської області прикордонники знищили російський пункт пілотування безпілотників.

В Україні триває 817-та доба повномасштабної війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 493 тисячі осіб.

У Національній гвардії показали, як вибивають росіян із лісосмуг у Харківській області.

Російські військові блогери, здається, експериментують із різними способами висловлення критичних думок про Міністерство оборони (МО) Росії після нещодавнього призначення міністра оборони Росії Андрія Бєлоусова.

Російські війська нещодавно підтвердили просування в межах Вовчанська (на північний схід від міста Харків) і продовжили наступальні операції в цьому районі.