Російського журналіста Forbes затримали за підозрою в поширенні «фейкових новин» про армію

Джерело: Reuters

Журналіста російського видання Forbes Сергія Мінгазова затримали за підозрою в “поширенні неправдивої інформації про російську армію”, повідомив журнал у п’ятницю, 26 квітня.

Фото: Сергій Мінгазов у Facebook

Адвокат Мінгазова Костянтин Бубон повідомив, що його підзахисний перебуває в слідчому ізоляторі в місті Хабаровськ.

Адвокат сказав, що Мінгазова затримали за репост публікацій про російські воєнні злочини в Бучі, де російські окупанти вбивали та катували українських мирних жителів.

У виданні Forbes Russia заявили, що не змогли зв’язатися з журналістом.

Російський проєкт “ОВД-Інфо” повідомив, що суд Хабаровського району розгляне питання про взяття журналіста під арешт в суботу.

У Центрі національного спротиву повідомили, що ворог посилює заходи з поширення дезінформації серед місцевого населення на тимчасово окупованих територіях. 

Станом на 22:30 19 травня ситуація на фронті залишається напруженою, однак контрольованою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання росіянами планів наступу.

Минулої ночі Сили оборони, ймовірно, атакували безпілотниками військове летовище в Краснодарському краї РФ, поінформували джерела.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава відкрита для розміщення ядерної зброї, однак, зауважив, що рішень ще немає.

Глава Великої Британії Грант Шаппс закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus та дозволити завдавати ударів по тимчасово окупованому Криму.