В Україні встановили рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів

Джерело: Мінкульт

У межах Фестивалю української писанки учасники розписали 800 писанок, що є рекордом України.

30 квітня за організації Міністерства культури та інформаційної політики у співпраці з ГО “Інститут культури України” в інноваційному парку UNIT.CITY відбувся Фестиваль української писанки. У межах події розписали 800 писанок, що є рекордом України.

Фестиваль зібрав майстрів зі всієї України, які провели майстер-класи з писанкарства для молоді. Створені писанки передадуть захисникам на фронт за допомоги Міжнародного штабу допомоги українцям.

Під час події генеральна директорка Книги Світових Рекордів Ганна Крисюк оголосила про встановлення рекорду з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів України.

“Протягом 5 годин 530 учасників виготовили 800 писанок. Рекорд України встановлено”, — сказала вона.

Також під час фестивалю український шеф-кухар Євген Клопотенко провів майстер-клас, де показав, як зібрати Великодній кошик.

Фото: Мінкульт

Т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв вручив подяки майстрам писанкарства за їхній внесок у збереження традиції.

Також він нагадав, що Україна спільно з Естонією подала номінацію “Писанка: українська традиція і мистецтво оздоблення яєць” для включення до Репрезентативного списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Він подякував уряду Естонії за підтримку, а також висловив сподівання, що незабаром організація визнає українську писанку спадщиною людства.

У містечку Сьєрра-Мадре (Південна Каліфорнія) місцеві жителі скаржаться, що останнім часом ведмеді навчилися відкривати двері – як автомобілів, так і житлових будинків. Це явище стало справжньою проблемою для громади, яка вже звикла до постійних вторгнень диких тварин у їхні помешкання.

Після звільнення Вовчанського агрегатного заводу силами Головного управління розвідки МОУ — російські війська активно завдають по ньому ударів, використовуючи широкий спектр озброєння.

Завтра, 1 жовтня, в Україні очікується похолодання, проте опадів не передбачається.

У неділю, 29 вересня, пізно ввечері на сторінках УПЦ МП у соцмережах повідомили про нібито спробу захоплення Свято-Михайлівського собору в центрі Черкас. Натомість поліціянти не виявили правопорушень.

У Харкові обрали запобіжний захід для колишнього вчителя фізкультури, який роками ґвалтував та розбещував хлопчиків. Чоловік проведе під вартою щонайменше 60 днів без права внесення застави.