Біля арени, де відбудеться фінал «Євробачення», скандують пропалестинські мітингувальники

Джерело: Reuters

У суботу, 11 травня, в Мальме (Швеція) перед ареною, де незабаром відбудеться фінал “Євробачення-2024”, тисячі людей протестували проти участі Ізраїлю в пісенному конкурсі.

Фото: Reuters

Раніше організатори Євробачення відмовились виключити Ізраїль, але попросили представника країни змінити текст пісні, в якому нібито було послання на атаку ХАМАС 7 жовтня. 

Великий натовп протестувальників зібрався на центральній площі Мальме й після цього люди пройшли до арени, де відбудеться конкурс, розмахуючи палестинськими прапорами та вигукуючи “Євробачення, об’єднане геноцидом”, “Вільна, вільна Палестина” та “Більше жодної окупації”.

Фото: Reuters

Фото: Reuters

За оцінками поліції, до демонстрації приєдналися від 6000 до 8000 осіб.

Нагадаємо, що фінал “Євробачення-2024” розпочнеться в суботу, 11 травня, о 22:00 за київським часом.

21 вересня на території Посольства України в Китаї відбувся культурний захід “День борщу”, котрий зібрав понад 200 гостей, більшість з яких – громадяни Китаю, а також представники інших народів.

Національна Рада країни визнала систематичні дії, спрямовані на масове та цілеспрямоване вбивство голодом з наміром знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу, актом геноциду, повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Японські винищувачі вперше задіяли інфрачервоні засоби протидії під час перехоплення російського літака Іл-38, який порушив повітряний простір країни.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень.

Литовські парламентарі мають намір ухвалити рішення про заборону працівникам, котрі мають доступ до секретної інформації, виїжджати до недружніх зарубіжних країн.