Ґрету Тунберг затримали на пропалестинському мітингу напередодні фіналу «Євробачення-2024»

Джерело: The Independent

Шведська поліція вивела кліматичну активістку Ґрету Тунберг, яка брала участь у пропалестинському мітингу, за межі арени Мальме, де проходить фінал “Євробачення-2024”.

Фото: EPA

21-річна Тунберг приєдналася до мітингу “Зупинимо Ізраїль” у Мальме (Швеція), де тисячі людей продовжують протестувати проти включення Ізраїлю до пісенного конкурсу. Активістка звинуватила Ізраїль у “відмиванні” його репутації на “Євробаченні”.

“Цього тижня в Мальме, де проходить Євробачення, збираються люди з усієї Швеції, щоб протестувати проти участі Ізраїлю в конкурсі. Ми не погодимося з тим, щоб країні, яка зараз здійснює геноцид, дозволили стати платформою для очищення себе”, – сказала вона.

Деякі протестувальники скандували “Ганьба вам” до відвідувачів, які прибували на арену.

За оцінками шведської поліції, у мітингу взяли участь від 10 000 до 12 000 людей.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.