В Індонезії знову сталося виверження вулкана Ібу

Джерело: Associated Press

У понеділок, 13 травня, в індонезійській провінції Північне Малуку сталось виверження вулкану Ібу.

Під час виверження вулкан викидав густий сірий попіл на висоту 5000 метрів протягом п’яти хвилин.

“Вулканічні землетруси все ще інтенсивні, тому зберігається ймовірність вивержень”, – зазначив Хендра Гунаван, керівник Центру вулканології та зменшення геологічної небезпеки.

Як розповіли у виданні, після виверження у п’ятницю центр підвищив рівень небезпеки з 2-го до 3-го рівня. Це означає розширення радіусу території, з якої слід евакуювати людей. Місцева влада підготувала намети, однак наказу про вивезення місцевих жителів поки що не було.

Посадовці закликали жителів та туристів не проводити жодних заходів у радіусі 5 кілометрів від кратера вулкана Ібу. На цій території, за словами Гунавана, мешкають понад 13 тисяч людей.

Вулкан Ібу висотою 1325 метрів розташований на північно-західному узбережжі віддаленого острова Хальмахера.

Раніше, 28 квітня, вулкан Ібу викинув стовп попелу на висоту в понад 3,5 км.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.